Πως θα φτειάξουμε   γάλα απο ξηρούς καρπούς:

Μουλιάζουμε τον ξηρό καρπό για 12 ώρες  σε μπόλικο νερό ώστε όταν φουσκώσει να ειναι μέσα στο νερό. Χρησιμοποιούμε αμύγδαλα, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους,  , μπραζίλ, σισάμι,μακαντέμια,κουκουνάρια κ.λπ.Ένα φλυτζάνι ξηροί καρποί θα μας δώσουν 2 ποτήρια γάλα.

Τα αμύγδαλα αν θέλουμε τα καθαρίζουμε απο το τσόφλι τους  αφού μουλιάσουν για να έχουμε ένα πιο λευκό γάλα. Τα ρίχνουμε στο blender με 2 ποτήρια νερό και λίγο μέλι, ή 2 μπανάνες, ή χουρμάδες, ή στέβια, ή maple syrup, ή ότι γλυκαντικό θέλουμε , τα ανακατεύουμε καλά και τα σουρώνουμε με τουλπάνι

τουλπάνι

Μπορούμε να σερβίρουμε το γάλα με λίγη τριμμένη κανέλα απο πάνω, ή τριμμένο φασόλι βανίλιας και έχουμε ένα πεντανόστιμο ( και με πολύ περισσότερο ασβέστιο)   γάλα!

 

 

“Μούσλι από πάστα Αμυγδάλου”.

Όταν κάνουμε το γάλα το περνάμε απο το τουλπάνι, και το σουρώνομε φροντίζοντας να μείνει η πάστα ζουμερή. Τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα την πάστα του αμυγδάλου  και την απλώνουμε  σε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνουμε απο πάνω ότι μας αρέσει ή ότι υπάρχει στο ντουλάπι μας.Ιδέες για να επιλέξουμε ότι μας ταιριάζει:

Ψιλοτριμμένη καρύδα,  μέλι, τριμμένα καρύδια, ταχίνι, κράνμπερυς ή κάποιο άλλο ‘”berrys”, σταφίδες,ή ότι άλλο  μας  ικανοποιεί σαν γεύση.

Προσθέτουμε 2-3 διαφορετικά φρούτα – όποια έχουμε στο σπίτι μας – : αχλάδια, μήλα, βερύκοκα, σταφύλια, κεράσια, φράουλες, βανίλιες,ροδάκινα κ.λπ. (Εξαιρούνται  το πεπόνι και  το καρπούζι), κάνοντας ένα όμορφο και πολύχρωμο ντεκόρ.

Αυτό ήταν! Πανεύκολο, γρήγορο, πρακτικό, ωφέλιμο, υγιεινό, χορταστικό!!! Θα μας κρατήσει ως το μεσημέρι γεμάτους ενέργεια και ζωντάνια χορτάτους και παράλληλα έχουμε  φροντίσει τα κύτταρά μας να τραφούν υγιεινά.

 

Ωμοφαγική μερέντα

 Υλικά:

4 χουρμάδες

χυμός ενός πορτοκαλιού

μισό φλυτζάνι κάσιους

1 κουταλιά κοφτή ταχίνι

1 κουταλιά μέλι

4 κουταλάκια χαρουπόσκονη

2 κουταλιές λάδι καρύδας

Παρασκευή:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι μέχρι να λειώσουν καλά και τα φυλάμε στο ψυγείο. Κρατάει μία εβδομάδα. Χρησιμοπιείται απλωμένη σε μπανάνα η σε γλυκά κρακεράκια από καρπούς.

Την συνταγή θα βρείτε στο βιβλίο “Χορτοφαγική Ωμοφαγία” της Φλώρας Παπαδοπούλου

Advertisements

One response »

  1. Ο/Η τιτικα δουνουτζη λέει:

    θα κανω την μερεντα αυριο στα παιδια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s