Συνεχίζοντας το θέμα του καρκίνου, θα αντλήσουμε σήμερα πληροφορίες από την  κυρία Ανν Γουίγκμορ, η οποία αφιέρωσε την ζωή της στην ανανέωση των κυττάρων και την θεραπεία του καρκίνου. Για την κ. Ανν Γουίγκμορ έχω αναφερθεί στο άρθρο για τον σιταροχυμό.

Σημαντικό θέμα κατά την άποψή μου, όσον αφορά στην διατροφή,  είναι 1. να υπάρχει παντελής έλλειψη ζάχαρης απο τα γεύματά μας. Η ζάχαρη  ενισχύει και ανατροφοδοτεί τα καρκινικά κύτταρα, οπότε βγάζοντας απο την διατροφή μας την ζάχαρη, δεν τους δίνουμε ΅τροφή΅.2. Να αρχίσουμε να τρώμε Ωμή τροφή για να δώσουμε στα ένζυμα του οργανισμού μας τον χρόνο να αρχίσουν την αυτοθεραπεία τους, 3. Να διακόψουμε το τσιγάρο άμεσα , 4. να αλλάξουμε τις συνήθεις σκέψεις μας σε δημιουργικές και θετικές, 5. αύξηση πρόσληψης νερού και μεγάλη ποσότητα χυμών απο πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Ζάχαρη όμως, δεν θεωρεί η Ανν Γουίγκμορ μόνον την γλυκαντική ουσία ζάχαρη. Το καρότο, η πατάτα, τα φρούτα, το ζαχαροκαλαμο, ζαχαροτευτλο, ασπαρτάμη, όλα αυτά για το Ιποκράτειο Νοσοκομείο πρέπει να αποφεύγονται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.

Ο καρκίνος εμφανίζεται στην ζωή μας για πάρα πολλούς λόγους. Το πνεύμα της στήλης μου επιτρέπει να αναφερθώ μόνον σε θέματα σχετικά με την διατροφή και ελάχιστα την σκέψη μας. Όμως, οι λόγοι που εμφανίζεται ο καρκίνος είναι πάρα πολλοί και όποιος θέλει να ερευνήσει σε βάθος το θέμα θα βρεί πλούσια βιβλιογραφία , αλλά και πολλές πληροφορίες απο μένα. Τρείς παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να εξετάσουμε στο παρών άρθρο  που σχετίζονται με τον καρκίνο και αυτοί είναι 1. η συσσώρευση τοξινών στο σώμα, 2. οι αρνητικές σκέψεις επί μακρόν, και 3.  η πτώση  της ζωτικότητας του οργανισμού και κυρίως του ανοσολογικού συστήματος.

Για την συσσώρευση των τοξινών, θα αναφερθούμε στην πολύχρονη εργασία που έχει κάνει ο Airola (How to get well), αλλά και άλλοι υγιεινιστές και οι οποίοι τονιζουν ότι  θα πρέπει να υιοθετηθεί 1.α. Μια απόλυτα αγνή διατροφή. Η Αν Γουίγκμορ δίνει τόσο απλές τροφές στο μενού της, που τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι εκπληκτικά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι τοξίνες απελευθερώνονται και φεύγουν, γιατί το σώμα έχει απο την φύση του την τάσει να αποβάλλει κάθε τι άχρηστο, αρκεί να του δώσουμε τον χρόνο.1.β.Η βαθιά χαλάρωση και οι θετικές προβολές βοηθάνε ουσιαστικά στο να οδηγήσουμε το σώμα μας να καταστρέψει τον καρκίνο με τον ίδιο τρόπο που το δημιούργησε. Ο Ρ. Η. Νατζέμυ, αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο ασθενής είναι απαραίτητο να κάνει 3 φορές την ημέρα βαθιά χαλάρωση και το στηρίζει αυτό στις μελέτες των Simonton, αλλά και στην μακρόχρονη εμπειρία του . 1.γ. Οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να παίρνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, (ακτινίδια, πορτοκάλια, λεμόνια,φύλλα γογγυλιού, γκουάβα, κεράσια Acerola, κουνουπίδι, λαχανάκια βρυξελών, φύλλα λαχανίδας, μαϊντανός,μπρόκολα φύτρα,  νεροκάρδαμο, πράσινες πιπεριές, κόκκινες πιπεριές, φύλλα σιναπιού, φύκια, χυμός βύσσινο, φράουλες, φραγγοστάφυλλα) ( μπορούμε να προσλαμβάνουμε μέχρι 10.000 διεθνείς μονάδες C την ημέρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη),  β- καροτίνη επίσης σε μεγάλες δόσεις (καρότα, κολοκύθια, μπρόκολα, ντομάτες, πατζάρια, γλυκοπατάτες, λαχανάκια βρυξελών,  βερίκοκα ,  ραδίκια,  σπανάκι, κολοκύθα,  λάχανο, τοματοχυμός, σέσκουλα,  γκρέιπφρουτ (ροζ ή κόκκινο),  μάνγκο, μαρούλι, καρπούζι (φρέσκα ή αποξηραμένα – προσοχή σε αυτά που έχουν γλυκιά γεύση), κ.α., τα συμπλέγματα της Β και ο ψευδάργυρος. Το σελήνιο και η βιταμίνη Ε προστατεύουν τα κύτταρα από τις αρνητικές επιδράσεις της χημικής ακτινοβολίας. Προσθέστε και την λήψη σιταροχυμού – το κατεξοχήν όπλο της Ανν Γουίγκμορ για την θεραπεία του καρκίνου.♥ Όταν αναφέρομαι σε τρόφιμα  έχει υπολογιστεί οτι είναι ΩΜΑ.

Το αίμα μας πρέπει να έχει αλκαλικό  pH για να είμαστε προστατευμένοι από τον καρκίνο, τις ασθένειες αλλά και για να έχουμε πολύ καλή υγεία.

Αλκαλικές τροφές με την σειρά που τις γράφω είναι:  Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, φύτρα, βλαστάρια,  , θαλασινά φύκια (νόρι, βακάμε, κέλπ) και αλάτι Ιμαλλαϊων. Ο  χυμός του σιταρόχορτου εχει 100 περίπου μέταλλα οπότε είναι πάρα πολύ αλκαλικός. Οσο πιο πολλα μέταλλα έχει μια τροφή όπως ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο τόσο πιο αλκαλική είναι. Ακολουθούν σε αλκαλικότητα  τα λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο, λάχανο, καρότο, πατζάρι) και ακολουθούν οι καρποί με την σειρά αμύγδαλα και σουσάμι. Οι υπόλοιποι ξηροί καρποί  είναι όξινοι και τους τρώμε αραιά  . Στον καρκίνο είναι καλό να τρώμε για ένα διάστημα μόνο αλκαλικές τροφές για να εξουδετερωθούν τα οξέα. Φυσικά πίνουμε αρκετές ποσότητες νερού και  4 λίτρα πράσινων χυμών  με 2 σφηνάκια σιταροχυμό. Ενα pH 8,5 – 9 θα αποτοξινώσει πολύ γρήγορα το σώμα μας, ακόμη και σε λίγους  μήνες θα δούμε μια αλλαγή.
Τα ώριμα κομμένα φρούτα, είναι αλκαλικά. Πριν ωριμάσουν είναι όξινα, αν παραωριμάσουν είναι σε κατάσταση ζύμωσης, και αυτό παράγει οξέα. Αν αγοράσουμε φρούτα, που είναι συνήθως κομμένα άγγουρα, είναι όξινα, ακόμη κι αν ωριμάσουν στην διαδρομή ή στο ντουλάπι μας. Τα φρούτα ομως, δεν ενδείκνυνται σε περίπτωση καρκίνουγιατί είπαμε πως έχουν σάκχαρα, και είναι πολύ σημαντικό να μην παίρνουμε σάκχαρα . Τα λιπαρά οξέα  είναι επίσης σημαντικά και τα προσλαμβάνουμε από το αβοκάντο, τους  καρπούς , τα βλαστάρια ηλιόσπορου,chia seeds .

Ο Dr. Airola αναφέρει μια πολύ αστεία επιγραφή σε μια αιγυπτιακή πυραμίδα πριν 6.000 χρόνια: Ο άνθρωπος συντηρείται μόνο με το ένα τέταρτο της τροφής που τρώει. Από τα υπόλοιπα τρία τέταρτα συντηρείται ο γιατρός του. Γι αυτό είναι αποτελεσματική η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΙΤΙΣΗ, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ρ.Η. Νατζέμυ .

Οι αρνητικές καταστάσεις της ζωής μας και οι αρνητικές σκέψεις, ευνοούν την δημιουργία ασθενειών στο σώμα μας. Αν κάποιος θα ήθελε να απεμπλακεί από αυτές τις σκέψεις,  μπορεί να κάνει διάφορες τεχνικές ( E.F.T., Theta Healing, Pranic Healing, Ρέϊκι, Διαλογισμό, Γιόγκα, προσευχή, να συμμετέχει σε ομάδες  συμπαράστασης, κ.λπ. Ανακαλύφθηκε επιστημονικά  οτι οι σκέψεις που μας στενοχωρούν συνεχίζουν να καταστρέφουν τα κύτταρά μας για 24 ώρες. Αντικαθιστούμε λοιπόν την θλίψη  με χαρά, μέσα απο τις τεχνικές (μερικές απο αυτές μπορούμε να τις κάνουμε μόνοι μας όπως το E.F.T., το Theta Healing, τον Διαλογισμό, την προσευχή). Σε ένα σεμινάριο Γιόγκα, μας έδειξαν την δουλειά  ενός παπά, που ασχολήθηκε στην ενορία του με την θεραπεία βαριών ασθενειών,  μέσα από την γιόγκα. Ξεχώρισε μερικές ασκήσεις αιμάτωσης εγκεφάλου – κυρίως- και τα κλινικά αποτελέσματα της προσπάθειάς του ειναι  σημαντικά και μετρήσιμα. Είναι σημαντικό να μην κρατάμε πράγματα μέσα μας, (έχει αποδειχθεί σε πάνω απο 200 μελέτες ότι ο καρκίνος συσχετίζεται  άμεσα με το μακροχρόνιο συγκινησιακό στρες, ή το ξαφνικό συγκινησιακό σόκ) αλλά να μάθουμε να τα εκφράζουμε ανοικτά και αποτελεσματικά, να αγαπάμε τον εαυτό μας, να κάνουμε αναπνευστικές   και σωματικές ασκήσεις με συνείδηση, και βαθιές αναπνοές σε καθαρό περιβάλλον.

Πολλές φορές η ασθένεια μπορεί να έρχεται στην ζωή μας γιατί πρέπει να μάθουμε κάτι. Και πάρα πολλές φορές άκουσα καρκινοπαθείς να λένε πως η ασθένεια ήταν ο δάσκαλός τους.

 

Βιβλιογραφία:

Γίνε Γιατρός του εαυτού σου εκδόσεις Διόπτρα

www.wigmore.org

Αυτοθεραπεία  εκδόσεις Αρμονική Ζωή

Living with Aids and cancer

Τί στο μπιπππ… ξέρουμε;

www.omofagia.gr

http://healfoods.blogspot.com

The secret

Το κλειδί

 

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s