Αλόη Βέρα (  aloe vera barbadensis miller)

Όλοι μας γνωρίζουμε την αλόη, και ο καθένας μας έχει με κάποιο τρόπο απολαύσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες.

Η οικογένεια της Αλόης είναι πολύ μεγάλη, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η Αλόη  Βέρα  (aloe vera barbadensis miller) η οποία περιέχει όλα τα συστατικά που χρειαζόμαστε, και είναι περίπου διακόσια. Για να έχουν την απόδοσή τους αυτά τα 200 συστατικά, η Αλόη πρέπει να γίνει 4 ετών και να ανθίσει, βγάζοντας ένα όμορφο  κίτρινο άνθος.

Εϊναι ευλογία να έχουμε στο σπίτι μας μια αλόη. Καλύτερα δύο, είτε σε γλάστρα είτε σε κήπο, απο την στιγμή που θα βγάλει το πρώτο της άνθος, είναι σαν να έχουμε το Φαρμακείο του Θεού στην αυλή μας.

Θα ήθελα να διευκρινήσω μερικά πράγματα για το πως παίρνουμε το ζελέ από  το φύλλο της αλόης.

Παρόλο που είναι εύκολο και πρακτικό να βάζουμε το ζελέ της αλόης στο multi και να το κάνουμε χυμό, θεωρώ οτι η οξείδωση που υφίσταται το ζελέ είναι πολύ μεγάλη και αλλάζει την δυναμικότητά του, ενώ η φύλαξή του στο ψυγείο μειώνει την απόδοσή του. Στην βιβλιογραφία που είδα, δίδεται  πολύ μεγάλη σημασία στον χρόνο που μεσολαβεί απο την κοπή του φύλλου ως την στιγμή που θα μπει σε ψυγείο, για να διατηρηθούν τα συστατικά της στο ακέραιο, και η εξαγωγή του ζελέ γίνεται με πίεση και όχι με φυγοκέντρηση ή κατακερματισμο του ζελέ. Αρα, πιστεύω πως πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να προσλαμβάνουμε την φυσική αλόη απο το να την βάζουμε σε multi. Δοκιμάστε να την κόψετε κύβους και να την βάλετε στην σαλάτα, ή στο πρωινό σας, ή στο βραδυνό. Δοκιμάστε να κόψετε πολύ λεπτή φέτα φύλλου και να την τοποθετήσετε στο πονεμένο σημείο, αντί να βγάλετε το ζελέ. Στην περίπτωση αυτή, οταν στεγνώσει το ζελέ το ξύνετε με ένα μαχαιράκι λίγο, να αναδυθεί το εσωτερικό ζελέ. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείσετε multi, καταναλώστε αμέσως  όλη την ποσότητα .

Σήμερα θα δούμε ιατρικές μελέτες  και επιγραμματικά τις ιδιότητές της αλλά και τις χρήσεις της

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ & ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ

 Το φύλλο της Αλόης περιέχει Τζέλ 96% νερό και 4% από 200 γνωστές ουσίες. Αναφορικά με τα τραύματα, το τζέλ Αλόη είναι αναισθητικό, ανακουφίζει τη φαγούρα, το πρήξιμο και τον πόνο. Είναι επίσης αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή, διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη θεραπεία της πληγής.

 Μια μελέτη βασισμένη στα ζώα, δημοσιευμένη στο περιοδικό Journal of the American Ρodiatric Μedical Αssociation, βρήκε ότι η Αλόη επιταχύνει το κλείσιμο της πληγής. Δόθηκε Αλόη 100 mg/Kg για δύο μήνες σε ζώα ή 25% Αλόη Βέρα κρέμα, απλωμένη κατευθείαν στην πληγή για έξι μήνες. Η Αλόη είχε αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις. Μειώθηκε το μέγεθος του τραύματος κατά 62% σχετικά με τα ζώα τα οποία πήραν δια στόματος Αλόη συγκριτικά με 51% στην ομάδα ελέγχου. Αυτό που απλώθηκε τοπικά παρήγαγε 51% επούλωση συγκριτικά με 33% στην ομάδα ελέγχου.

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 Η Αλόη μειώνει το χρόνο της χειρουργικής ανάρρωσης, σύμφωνα με άρθρο του Journal of Dermatologic Surgery and Oncology. Δεκαοκτώ ασθενείς με ακμή χειρουργήθηκαν για διόρθωση προσώπου για την αποκατάσταση της βλάβης. Επίδεσμοι απλώθηκαν στα πρόσωπα τους με τους μισούς από αυτούς εμποτισμένους με χειρουργικά τζέλ και τους άλλους μισούς εμποτισμένους με Αλόη. Τα μισά από τα πρόσωπα τα οποία ήταν καλυμμένα με τους επιδέσμους Αλόης θεραπεύτηκαν 72 ώρες νωρίτερα σε σχέση με τα άλλα πρόσωπα που ήταν με τα χειρουργικά τζέλ.

 Ο Δερματολόγος James Fulton, Μ.D. of Νewport Beach της Καλιφόρνιας, χρησιμοποιεί την Αλόη, όταν κάνει χειρουργική επέμβαση για να επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Ισχυρίζεται ότι «όποιο τραύμα θεραπεύουμε, είτε είναι ουλή είτε είναι καρκίνωμα του δέρματος, η Αλόη θεραπεύει καλύτερα τις πληγές».

  ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΨΙΜΑΤΑ

 Σε μια έρευνα στο Journal of the Medical Αssociation of Τhailand, 27 ασθενείς με μέτρια καψίματα θεραπεύτηκαν με γάζα εμποτισμένη με Αλόη Τζέλ και βαζελίνη. Τα καψίματα θεραπεύτηκαν πιο γρήγορα στην ομάδα που χρησιμοποίησε Αλόη με ένα μέσο όρο επούλωσης 12 μέρες συγκριτικά με 18 μέρες με αυτούς που χρησιμοποίησαν βαζελίνη.

  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΚΡΥΟΠΑΓΗΜΑΤΑ

Μια μελέτη δημοσιευμένη στο Αnnals of Emergency Μedicine επιβεβαιώνει ότι η Αλόη λειτουργεί αποτελεσματικά στις βλάβες από τα κρυοπαγήματα. Οι ερευνητές έδωσαν συγκεκριμένες θεραπείες για τα κρυοπαγήματα όπως αντιβιοτικά και θερμαντικά σε 154 ασθενείς με πολλαπλά κρυοπαγήματα. Οι ασθενείς που έλαβαν Αλόη Κρέμα θεραπεύτηκαν χωρίς καθόλου απώλεια ιστών σε ποσοστό 67,9% συγκριτικά με 32,7% της υπόλοιπης ομάδας.

  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΙΩΔΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

 Η Αλόη προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία σύμφωνα με τις έρευνες του Ηoshi Univercity στην Ιαπωνία, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal Yakugaku Zasshi. Βρήκαν ότι η Αλόη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στην ακτινοβολία και προφυλάσσει τις θεραπευτικές ουσίες που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα, όπως το υπεροξείδιο dismutase (ένα αντιοξειδωτικό ένζυμο) και την glutathion (ένα αμινοξύ που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα).

  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ

Σε μια διπλή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο Tropical Medicine and International Health 60 ασθενείς με χρόνια ψωρίαση πήραν 0,5% απόσταγμα Αλόης σε κρέμα με μορφή λαδιού. Το παρασκεύασμα αυτό απλωνόταν 15 φορές την εβδομάδα για 4 εβδομάδες. Μετά από 8 μήνες, τα σημάδια από την ψωρίαση είχαν θεραπευτεί κατά 82% στην ομάδα με την Αλόη και θεωρήθηκαν θεραπευμένοι από την ψωρίαση, συγκριτικά με το 6,6% αυτών που έπαιρναν άλλα φάρμακα.

  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

 Ο χυμός Αλόη είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία των φλεγμονικών παθήσεων των εντέρων. Σε μια έρευνα τ’ αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Journal of Alternative Medicine δόθηκαν σε δέκα ασθενείς 2 ουγκιές Αλόης 3 φορές την ημέρα για 7 μέρες. Μετά από 1 εβδομάδα όλοι οι ασθενείς θεραπεύτηκαν από την διάρροια, 4 είχαν βελτιώσει την εντερική λειτουργία και 3 ανέφεραν ότι αύξησαν την ενέργεια τους. Οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η Αλόη ήταν ικανή να επαναφέρει την ισορροπία των εντέρων μέσω της ρύθμισης του γαστρικού ΡΗ ενώ αυξάνει τη γαστρική motility (ουσία) και αυξάνει το ειδικό βάρος των κοπράνων, μειώνοντας τη διασπορά των μικροοργανισμών, περιλαμβανομένου και του ζυμομύκητα. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα της Αλόης βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου, στην ισορροπία των οξέων του στομάχου και απελευθερώνει από την δυσκοιλιότητα και τα γαστρικά έλκη.

  ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ

 Η Αλόη μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στους διαβητικούς, όπως αναφέρθηκε στο Hormone Research. Πέντε ασθενείς με διαβήτη (χωρίς να έχουν εξάρτηση ινσουλίνης) τους δόθηκε μισό κουταλάκι από Αλόη καθημερινά για 14 εβδομάδες. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώθηκαν σε όλους τους ασθενείς κατά μέσο όρο 45% χωρίς αλλαγή στο συνολικό τους βάρος.

  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΡΘΡΙΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

 Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και μειώνει τις φλεγμονές στους συνδέσμους που ήδη έχουν επηρεαστεί από την αρθρίτιδα. Σε έρευνα, τ’ αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο Journal of the American Podiatric Medicine Association, ζώα εμβολιάστηκαν με ένα βακτήριο, το οποίο προκαλεί αρθρίτιδα και συμπτώματα, όπως φλεγμονές και αρθριτικές παθήσεις. Ερευνώντας αν μπορεί η Αλόη να εμποδίσει την αρθρίτιδα, εμβολιάστηκαν καθημερινά για 13 ημέρες. Φυσικές μετρήσεις γίνονταν καθημερινά, για να υπολογίσουν την εξέλιξη της αρθρίτιδας και της φλεγμονής. Πολλές ουσίες από την Αλόη έδειξαν ότι έχουν αντιαρθριτική δράση σύμφωνα με τους ερευνητές. Ένα οργανικό οξύ στην Αλόη μείωσε τη φλεγμονή κατά 79,7%. Ένα άλλο συστατικό της Αλόης, το οποίο λέγεται anthraquinone, μείωσε τη φλεγμονή κατά 67,3%

  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ HIV

 Ένα μέρος από τη μανόζη μπορεί να εμποδίσει τον ιό ΗIV – 1, τον ιό που σχετίζεται με το ΑΙDS. Σε μια έρευνα το 1991 στο Molecular Biotherapy τα ΗΙV-1 κύτταρα θεραπεύτηκαν εξωσωματικά με κομμάτι μανόζης. Η Αλόη έδειξε ότι η αναπαραγωγή των ιών μειώθηκε κατά 30% μειώνοντας το σύνολο των κυττάρων που είχαν προσβληθεί από τον ιό αλλά και τη διασπορά του ιού από τα κύτταρα που έχουν προσβληθεί και αύξησε την πιθανότητα επιβίωσης των μολυσμένων κυττάρων.Η Αλόη βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα δίνοντας του τις ουσίες που περιέχει σε αφθονία και που χρειάζονται για μια ισχυρή άμυνα.

 Επιδρά στα Τ-4 κύτταρα έτσι ώστε να μην αναπαράγεται ο ιός, σκοτώνει τους ελεύθερους ιούς στο αίμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, σταματάει την ασθένεια και δεν επιτρέπει στον φορέα να μετατραπεί σε ασθενή.

 Είναι μια δυνατότητα που ενδεχομένως να συλλάβει ή να επιβραδύνει τον ΗIV και επομένως μια φωτεινή ελπίδα στη μάχη πολλών ασθενειών και βεβαίως στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

  ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΙDS

 Ο χυμός Αλόης αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό μέρος ενός προγράμματος διατροφικής υποστήριξης για τους ασθενείς με ΑΙDS σύμφωνα με έρευνα του Journal of advancement in Μedicine. Για 4 μήνες σε 29 ασθενείς δόθηκε 100% αγνός χυμός Αλόης (5 ουγκιές) 4 φορές ημερησίως, μαζί με ένα βασικό οξύ υποστήριξης και ένα άλλο, το οποίο περιείχε βιταμίνες μέταλλα και αμινοξέα.

 Στους ασθενείς ειπώθηκε να συνεχίσουν με κανονική δίαιτα και να μην πάρουν άλλες υποστηρικτικές ουσίες. Μετά από 90 μέρες, όλοι οι ασθενείς είχαν λιγότερα συμβάντα μόλυνσης κούρασης, διάρροιας ενώ αυξήθηκαν τα λευκά αιμοσφαίρια που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούσε θετικά. Επίσης, η συνολική κατάσταση της υγεία τους βελτιώθηκε σε ποσοστό 25 % και η Αλόη απομάκρυνε την πιθανότητα αναπαραγωγής του ιού. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η Αλόη (κυρίως η μανόζη και πιθανόν και άλλες ουσίες) διέγειρε το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία ενεργούν ως αντίδραση στις μολύνσεις. 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 Η Αλόη μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση του χρόνου ζωής και να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα σε ασθενείς με καρκίνο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σε μια έρευνα το 1994 στο ιαπωνικό περιοδικό Japanese Medical Journal Yakhak Hoeji σε ποντίκια με καρκινικά κύτταρα, τους δόθηκε Αλόη για 14 ημέρες. Παρόλο που η Αλόη δεν εξαφάνισε τον όγκο, ο μέσος όρος ζωής των ποντικών αυξήθηκε κατά 22% σ’ αυτά τα οποία τους δόθηκε 50mg/kg και κατά 32% σ’ αυτά που δόθηκε 100 mg/kg.

 Σ’ ένα παράλληλο πείραμα σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα (εξωσωματικά), περιορίστηκε σημαντικά η αύξηση των καρκινικών κυττάρων. Οι μελέτες των ερευνητών στο Cancer Immunology and Immunotherapy βρήκαν ότι ένα συστατικό, η λεκτίνη, όταν εμβολιάστηκε κατευθείαν στους όγκους ενεργοποίησε το σύστημα της επίθεσης κατά των καρκίνων. Τα κύτταρα Τ-4 και τα λευκά αιμοσφαίρια κατέστρεψαν τα καρκινικά κύτταρα που εισβάλλουν και άρχισαν να επιτίθενται στα κύτταρα του όγκου, τα οποία είχαν εμβολιαστεί με την λεκτίνη. Η Αλόη μετατράπηκε σε αμυντικό σύστημα του οργανισμού (τα λευκά αιμοσφαίρια έγιναν ανοσοποιητικά), προκαλώντας την απελευθέρωση των ουσιών που ενεργοποιούν την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού και τις ουσίες που είναι αντικαρκινικές και τον παράγοντα που νεκρώνει τον όγκο. Επιπρόσθετα η Αλόη προωθεί την αύξηση των φυσιολογικών κυττάρων, όπως λένε οι ερευνητές.

 

  ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

 Το προστατευτικό αποτέλεσμα της Αλόης έχει επιβεβαιωθεί σε μία μελέτη από 673 ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων στην Okinawa της Ιαπωνίας και έχει δημοσιευτεί στο Japanese Journal of Cancer Research. Αυτή η έρευνα εστίασε στη σχέση μεταξύ καπνίσματος συγκριτικά με την λήψη 17 διαιτητικών τροφών και τη συχνότητα του καρκίνου στους πνεύμονες σε μια περίοδο 5 ετών.

 Η Αλόη ήταν το μοναδικό από τα φυτικά προϊόντα που προστάτευε τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο. Τα αποτελέσματα της έρευνας της επιδημιολογίας με φυτικά προϊόντα αναφέρουν ότι η Αλόη εμποδίζει την καρκινογένεση στους ανθρώπινους πνεύμονες όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές. Επιπλέον η Αλόη είναι ευρέως αποτρεπτική ενάντια στους ποικίλους καρκίνους του ανθρώπινου οργανισμού.

   ΣΗΜΕΡΑ

 Προς το παρόν, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη της σοβαρής φύσης μιας τέτοιας μελέτης ότι το Food and Drug administration (Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων) των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την ανάπτυξη που στοχεύει στην ενδεχόμενη χρήση Αλόης στη θεραπεία του καρκίνου και του ΑIDS! Όλο και περισσότερο, δίνεται προσοχή στις δυνατότητες της ως ισχυρός θεραπευτικός παράγοντας.

 Αυτή τη στιγμή, η Αλόη έχει μια υπόσταση στον τομέα της ιατρικής. Παρά την έλλειψη επίσημης προώθησης, είναι μεταξύ των ευρύτατα χρησιμοποιούμενων ουσιών στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και των μωλώπων. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σ’ έναν μεγάλο αριθμό καλλυντικών και καταναλώνεται ως υγιεινό ποτό με αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες.

 Ως συμπλήρωμα Διατροφής η Αλόη διευκολύνει τη χώνεψη, βοηθάει την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, όπως επίσης και τις λειτουργίες των νεφρών και του συκωτιού. Περιέχει τουλάχιστον 3 αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα τα οποία είναι βοηθητικά στο στομάχι, το λεπτό και το παχύ έντερο. Βασικοποιεί τα υγρά χώνεψης για να αποτραπεί η οξύτητα μια τυπική αιτία της δυσπεψίας.

 Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι λειτουργεί επειδή τα φυτά Αλόης παράγουν τουλάχιστον 6 αντισηπτικούς παράγοντες: Lupeol σαλικυλικό οξύ, άζωτο της ουρίας, cinnamonic οξύ, φαινόλες και θείο. Όλες αυτές οι ουσίες αναγνωρίζονται ως αντισηπτικά επειδή σκοτώνουν ή ελέγχουν τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τους ιούς, εξηγώντας έτσι την ιδιότητα της Αλόης να αποτρέπει πολλές εσωτερικές και εξωτερικές μολύνσεις.

 Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η Αλόη περιέχει τουλάχιστον τρία αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα, χοληστερόλη, campersterol Β – sitosterol (στερόλες φυτών) που εξηγεί γιατί είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για τα εγκαύματα, κοψίματα, κνησμό, γδαρσίματα, αλλεργικές αντιδράσεις, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ρευματικό πυρετό, όξινη δυσπεψία, έλκη συν πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις του χωνευτικού συστήματος και άλλων εσωτερικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του στομαχιού του λεπτού εντέρου του συκωτιού, του νεφρού και του παγκρέατος. Το Β – sitosterol είναι επίσης ένα ισχυρό συστατικό που δρα ενάντια στη χοληστερίνη διατηρώντας την στα χαμηλότερα επίπεδα.

 Εάν προσθέσουμε ότι η Αλόη περιέχει τουλάχιστον 23 πολυπεπτίδια (διεγερτικά του ανοσοποιητικού), καταλαβαίνουμε γιατί ο χυμός Αλόη ελέγχει ένα ευρύ φάσμα των ασθενειών και των διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος συμπεριλαμβανομένου του ΗIV και του ΑIDS. Τα πολυπεπτίδια Αλόης κατά των όγκων, εξηγούν τη δυνατότητα της να ελέγξει τον καρκίνο.

Έτσι εξηγείται γιατί οι κοινοί άνθρωποι και οι γιατροί επί χιλιάδες χρόνια έχουν πιστοποιήσει ότι η Αλόη έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει, να αποτρέψει ή ακόμα και να θεραπεύσει έναν ευρύ κατάλογο ανθρώπινων ασθενειών και διαταραχών. Επομένως αξίζει αληθινά το όνομα, «το φυτό της ιατρικής».

Συνοπτική αναφορά στις ασθένειες που βοηθάει η ΑλόηVera Barbandensis Miller:

Αθλητικές κακώσεις ,Αιμοροϊδες , Ακμή ,Αναζωογόνηση

Αναιμία ,Αντιμετώπιση Συνεπειών Ακτινοβολιών ,Αρθρίτιδα (Οστοαρθρίτιδα, Παραμορφωτική αρθρίτιδα, Ρευματοειδής αρθρίτιδα) ,Αλλεργία, Μυκητίαση, Σύγκαμα ,Ενίσχυση ανοσοποιητικού, Δυσπεψία, έλκος στομάχου, πεπτικές διαταραχές, δυσκοιλιότητα, δαρροϊκό σύνδρομο, κολίτιδα, κολπική ξηρότητα, σύνδρομο ευερέθιστων εντέρων, εμμηνόπαυση, άσθμα, βρογχίτιδα, διαβήτης, διαβητική αμφιβληστοειδοπάθεια, φλεγμονές, μυοκαρδιοπάθεια, εκκοπλωματίτιδα, προστάτης, υπέρταση, χοληστερινοπάθεια, γαστρίτιδα, τραχηλίτιδα, κολπίτιδα, βαρθολινίτιδα, αιδιοκολπίτιδα, κινδυλώματα, ερυθηματώδης Λύκος, κατά πλάκα σκλήρυνση, αφυδατωμένο δέρμα, γηρασμένο δέρμα, δερματικά έλκη, έλκη κάτω άκρων, δερματικοί καρκίνοι, άσχημη αναπνοή, κακοσμία στόματος, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, πέτρα οδόντων, στοματίτιδα, εξανθύματα πυρετού – ιλαράς- ερυθράς, εκζέματα, δερματίτιδα, σμιγμαοτορροϊκή, χέρια του αγρότη, έρπις, έρπις ζωστήρας, κοψίματα, κρυοπαγήματα, ουλές, πληγές, στίγματα, καφεοειδείς κηλίδες, τσιμπήματα εντόμων, φλεγμονές, καταπόνηση μυών, εγκαύματα, εκδορές, ηλιακά εγκαύματα, μυκητίαση, πονόδοντος, πονόλαιμος, δερματικοί ερεθισμοί μετά το ξύρισμα, ψωρίαση, κερατοεπιπεφυκίτιδα, ερεθισμός ματιών με έκκριση πύου, βλεφαρίτιδα, μαστίτιδα, ραγάδες, φλεβίτιδα, κιρσοί, τενοντίτιδα, μυρμηγκιές. Αντικαρκινικήδράση. Δρά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.

Βιβλιογραφία – πηγές:

 Aλόη Βέρα – Το θαύμα της φύσης  . Αποτελέσματα από ιατρικά πειράματα και πειράματα επούλωσης τρυμάτων. 

Aloe Vera handbook (the ancint egyptian medicine plant)

Χρήσεις της Aλοη Βερα βάσει καταγραφών στην διεθνή ιατρική βιβλιογραφία

Aloe Vera το φυτό της Αθανασίας του Βύρωνα Καλουτσά

Σημειώσεις από το σεμινάριο της Aloe Vera Barbandensis miller απο την Biocretanlife

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

9 responses »

 1. Ο/Η Δασκαλακης Γιωργος λέει:

  ΣΕ ευχαριστω πολυ που μου στελνεις τα πολυ σπουδαια και ενδιαφεροντα Ε-μαιλ

 2. Ο/Η alexisport λέει:

  Μπράβο Αναστασία. Κάνεις πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά. Ο κόσμος σιγά σιγά θα μάθει την αξία της μάνας γής και θα γυρίσει την πλάτη στα μονοπώλεια των φαρμάκων.

 3. Ο/Η Νόρα λέει:

  που μπορούμε να το βρούμε όμως????θέλω να πάρω για το σπίτι μου αλλά δεν ξέρω που θα το βρω..

  • Ο/Η nansaki λέει:

   Αλόη υπάρχει στα καταστήματα που πουλάνε λουλούδια. Φροντίστε να είναι η συγκεκριμμένη αλόη, που περιέχει όλα τα συστατικά . Αν δυσκολεύεστε να βρείτε μπορώ να σας στείλω με courier

  • Ο/Η ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ λέει:

   Εχω ρευματοειδη αρθριτιδα , και με το αρθρο σας ,θα ηθελα να απευθυνθω σε σας
   να μου απαντησετε πως μπορω να αγορασω γλαστρα αλοη που να περιεχει ολες τιςθεραπευτικες ιδιοτητες , και να εχει ανθίσει οπως λετε στο κείμενό σας.

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

   ΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

   • Ο/Η nansaki λέει:

    Θα ζητήσετε την Barbandensis Miller αλόη. Αυτή έχει όλα τα συστατικά που μπορεί να περιέχει μια αλόη. Ομως, για να είναι σε πλήρη διάθεση το δυναμκο της θα πρέπει να γίνει περίπου 4 ετών , δηλαδή να ανθίσει.
    Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε να αγράσετε 4 ετών φυτό, θα πάρετε ένα φυτό περίπου 2-2,5 ετών , θα το φυτέψετε και θα περιμένετε να ενηλικιωθει. Άλλωστε όσο πιο μεγάλης ηλικίας είναι το φυτό, τόσο πιο ακριβό είναι. Μπορείτε προσωρινά, ώσπου να ενηλικιωθούν τα δικά σας δεντράκια, να δανειστείτε από φίλους φύλλα αλόης ή να αγοραζετε απο το Σ/Μ της περιοχης σας ή το φαρμακείο ή το βιολογικό κατάστημα.Για την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε παράλληλα . Ευχομαι υγεία και χαρά!!!

 4. Ο/Η Loukas λέει:

  ΤΟ Σ/Μ ΕΝΟΕΙΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

 5. Ο/Η stavros λέει:

  Ποση ποσότητα μπορουμε να καταναλωσουμε ημερησιως σε ζελε?

 6. Ο/Η nansaki λέει:

  Σταυρο, δεν υπαρχει συνιστόμενη δοσολογία. Εγώ που δεν έχω κάποιο θέμα υγείας, παίρνω σε μορφή κύβων την αλόη μου (5-6 κύβοι στη σαλάτα μου είναι αρκετό για μένα. Αν υπάρχουν ασθένειες θα χρειαστεί να λαμβάνει κάποιος περισσότερη ποσότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s