Επίσημα πια: Τα γενετικώς μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι επικίνδυνα!

 
Τώρα είναι πια και επίσημο: Τα γενετικός μεταλλαγμένα τρόφιμα βλάπτουν την υγεία!

Με ανακοίνωση της, η αμερικανική ακαδημία για περιβαλλοντολογική ιατρική (AAEM) απαιτεί ένα μορατόριουμ για όλα τα γενετικός μεταλλαγμένα προϊόντα, αφού σε πολλαπλές μελέτες σε ζώα, αποδείχτηκε ότι έχουν σοβαρές συνέπειες στον οργανισμό!

Μεταξύ άλλων προκαλείται στειρότητα, παραποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, επιταχυνόμενη γήρανση, γενετικές μεταλλαγές σε ότι αφορά την σύνθεση της χοληστερίνης, την ρύθμιση της ινσουλίνης, την κυτταρική επικοινωνία και την παρασκευή των πρωτεϊνών, όπως επίσης μεταλλαγές στο συκώτι, τα νεφρά, την σπλήνα και το στομαχικό/εντερικό σύστημα!

Όπως επισημάνει στην ανακοίνωση της η ακαδημία, «διαπιστώθηκε μια σύνδεση μεταξύ γενετικός μεταλλαγμένων τροφίμων και αρνητικών επιδράσεων στην υγεία που δεν μπορεί να είναι τυχαία.»

Η ακαδημία προτείνει διάφορα μέτρα, μεταξύ άλλων την άμεση απαγόρευση αλλά και την σήμανση των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων, όπως και επιπλέον ανεξάρτητες έρευνες επάνω στο θέμα αυτό.Επίσης θεωρεί ότι δεν υπάρχει κάποιο όφελος από την χρήση τέτοιων τεχνικών και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η κατασκευή και εμπορία γίνεται για καθαρά κερδοσκοπικούς σκοπούς! Η μελέτη της αμερικανικής ακαδημίας μπορεί να βρεθεί εδώ.

Στην Ευρώπη τα γενετικός μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι ακόμη διαδεδομένα, αλλά τα καταναλώνουμε έμμεσα αφού χρησιμεύουν ως ζωικά τρόφιμα, ιδιαίτερα η γενετικός μεταλλαγμένη σόγια που παράγεται κυρίως στην νότιο Αμερική (καταστρέφοντας γιαυτό το σκοπό τον Αμαζόνιο) και στις ΗΠΑ.Αυτό ισχύει ιδίως για το γάλα, αυγά και κρέας.

Από τότε που η μελέτη έγινε γνωστή η μετοχή της Monsanto έχασε 14% της αξίας της!

Πηγή:http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

 http://infopigi.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s