Πολλές φορές, προβάλλονται  κάποιοι τρόποι διατροφής που τους θεωρούμε δεδομένους. Παρόλο που πιθανόν κάποιες φορές, ένας δεδομένος τρόπος διατροφής  μπορεί να είναι απόρροια συμφερόντων, αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε και να διαφοροποιηθούμε σε σχέση με  το υγιεινό, το επιστημονικά αποδεδειγμένο υγιεινό και το εμπορικά υγιεινό . Οι πολύχρονες καμπάνιες και «έρευνες»  για τις ωφέλειες του κρέατος , της ζάχαρης, των γαλακτοκομικών, του εξευγενισμένου ρυζιού  , μας έχουν κάνει να είμαστε δύσπιστοι όταν κάποιος  προσπαθεί να εξετάσει μια διαφορετική οπτική και να αμφισβητήσει τα καθιερωμένα.

       Είναι σαν τα εμβόλια. Αλλά στα εμβόλια θα αναφερθούμε σε ένα άλλο άρθρο, σύντομα.  Από την άλλη , μελέτες ευαισθητοποιημένων επιστημόνων και αφοσιωμένων ομάδων στην υγεία, δεν φτάνουν στον τελικό καταναλωτή γιατί δεν εμπεριέχουν το κίνητρο της χρηματικής συναλλαγής, του κέρδους ή του συμφέροντος.  Έτσι, η ζυγαριά της πληροφόρησης γέρνει  προς την πρώτη ομάδα. Τελικά όμως, ποιός ορίζει την υγεία στο σώμα μας; Εμείς, οι διαφημίσεις, τα έτοιμα προϊόντα που κερδίζουμε χρόνο αγοράζοντάς τα, οι μικρές φωνές που μας προτρέπουν να αφυπνιστούμε ,  ποιός;;;

 

 

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε το βιβλίο fast food nation εκδόσεις Διόπτρα

 

                            Δείτε εδώ:      ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s