Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της υγείας μας είναι τα ένζυμα.

Ένζυμα υπάρχουν στο σώμα μας και μάλιστα χιλιάδες (πάνω από 100.000) που το καθένα κάνει μια ξεχωριστή και εξειδικευμένη ατομική και συλλογική εργασία στον οργανισμό. Τα ένζυμα μπορεί να θεραπεύουν, μπορεί να καθαρίζουν, μπορεί να κάνουν διάφορες άλλες εργασίες και μάλιστα αυτόματα, χωρίς την δική μας εντολή ή παρέμβαση.

Όταν τρώμε τροφές με ένζυμα, απαλλάσουμε τον οργανισμό μας απο περιττή σπατάλη ενέργειας, δηλαδή της χώνεψης της τροφής, δίδοντας τους  χρόνο και τόπο να ασχοληθούν με τον αυτοκαθαρισμό και την αυτοθεραπεία, όπως είπαμε και πριν.

Τα ένζυμα καταστρέφονται πάρα πολύ εύκολα. Είτε με την θερμοκρασία ( πάνω από   118 βαθμούς  Φαρενάιτ), είτε με την μετάλλαξη είτε με την χημική επεξεργασία, την τυποποίηση, την προσθήκη χημικών, συντηρητικών , διογκωτικών, χημικών αρωματικών, το fluride, τα φάρμακα, το οινόπνευμα, οι ελεύθερες ρίζες, την γενική επεξεργασία, την κονσερβοποίηση, την ακτινοβολία.

Αρα, βλέπουμε πως τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές που πιθανόν να υφίσταται η τροφή, και γι αυτό άν θέλουμε να τα προσλαμβάνουμε είναι καλό να παίρνουμε φυσικές τροφές χωρίς επεξεργασία, στην πιο απλή τους μορφή.

Οταν τρώμε ωμή τροφή, η οποία περιέχει όλα της τα ένζυμα, μας δίνει ζωντάνια, καθαρή σκέψη, ενεργητικότητα, δημιουργικότητα και υγεία.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο σχηματοποιημένο για τα ένζυμα:

                                                        Τα ένζυμα

 

 

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s