Ένας συμπυκνωμένος πίνακας με τα συστατικά των φρούτων και ιδιαίτερα των ντόπιων φρούτων  για να έχουμε υπόψιν μας  τις ωφέλειές τους.

Τα φρούτα και τα λαχανικά φροντίζουμε να είναι κομμένα ώριμα.

Όσο   πιο ώριμα κοπούν, τόσο πιο πολλά συστατικά τους έχουν αναπτυχθεί, στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Μερικά συστατικά δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν στα φρούτα και τα λαχανικά, επειδή κόπηκαν πριν την ωρίμανση και ωρίμασαν κατά την μεταφορά και κατά την φύλαξη τους στα καταστήματα ή ακόμη και στο ψυγείο μας. Έτσι, έχουμε συνήθως τρόφιμα (κυρίως λαχανικά και φρούτα ) μειωμένης απόδοσης επειδή κόπηκαν άγγουρα. Οι περισσότερες μετρήσεις γίνονται σε ώφιμα φρούτα και λαχανικά.

Φροντίζουμε να είναι ντόπια σε μια ακτίνα 500 χιλιομέτρων καλλιεργημένα, όσο το δυνατόν οργανικά και στην πιο απλή τους μορφή.

 

Δείτε: ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

Δείτε: Τροφές και ωφέλειες 

Δείτε:  ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ Agglika

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s