Τι είναι το ιώδιο: Είναι αμέταλλο χημικό στοιχείο , το οποίο ο οργανισμός μας το έχει απόλυτη ανάγκη, και το προσλαμβάνει  απο το φαγητό και το νερό. Ο Θυροειδής, οι μαστικοί αδένες,  η βλενώδης μεμβράνη του στομάχου, οι σιελογόνοι α΄δενες, οι ωοθήκες, ο θύμος αδένας, το δέρμα, το χοριοειδές πλέγμα στον εγκέφαλο, οι αρθρώσεις, οι αρτηρίες, και τα οστά είναι οι αντλίες ιωδίου. Είναι σημαντικό για την ομαλή ανάπτυξη  του σώματος, ενώ η έλλειψή του  μπορεί να επιφέρει διάφορες δυσλειτουργίες όπως ο εξόφθαλμος θυρεοειδισμός ( βρογχοκήλη), υποθυρεοειδισμός, πνευματική καθυστέρηση, κρετινισμός, ενώ σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., είναι βασική αιτία διανοητικής καθυστέρησης παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Ευρώπης στην έλλειψη ιωδίου, και ο ενδοκρινολόγος Γεράσιμος Κρασσάς και Νικόλαος Ποντικίδης  αναφέρουν ότι γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για την καταπολέμηση της ιωδιοπενίας. 11 εκατομύρια άτομα πάσχουν απο κρετινισμό εξαιτίας της έλλειψής του, 43 εκατομύρα απο σοβαρή διανοητική καθυστέρηση, 750 εκατομύρια απο βρογχοκήλη, και 2 δισεκατομύρια απώλεια μαθησιακής ικανότητας (κάτω απο αυτό που τους αναλογεί).

Πως μας βοηθάει το ιώδιο: Διευκολύνει στον προγραμματισμένο θάνατο των καρκινικών ή μολυσμένων με ιούς κυττάρων, που απειλούν την ακεραιότητα ενός οργανισμού. Μας βοηθάει σε περίπτωση διαρροής ραδιανέργειας να επιβιώσουμε γιατί εγκλωβίζει την ραδιενέργεια και την αποβάλλει απο το σώμα μας.

Επειδή η έλλειψή του ήταν πολύ εκτεταμένη, ορίστηκε ως ενδεικτική λήψη ημερησίως στα 100-150 μικρογραμμάρια. Δεν ανέφερε όμως, οτι υψηλότερη δόση  ωφελεί περισσότερο και βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών. Στο παρελθόν κατά τον 19ο αιώνα, ήταν το παγκόσμιο φάρμακο. Οι Ρώσοι το 1966 διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα της ινοκυστικής νόσου του μαστού, δηλαδή το πρήξιμο του στήθους πριν την έμμηνο ρύση ή και κατά την διάρκειά της.

Αφαιρεί τοξικές ουσίες, χημικές ουσίες, φθόριο, (βρώμιο, μόλυβδο, αλουμίνιο, υδράργυρο), βιολογικές τοξίνες, καταστέλει την αυτοανοσοποίηση, ενισχύει την προσαρμοστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος των κυττάρων Τ και προστατεύει το στομάχι απο την ανάπτυξη βακτηρίων εντός του.

Όλα αυτά, είναι πολύ ενθαρυντικά όταν αναγνωρίζουμε τον καταιγισμό αυτών των στοιχείων στην ζωή μας, είτε στα τρόφιμα, είτε στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συστηματικά. Π.χ. το βρώμιο χρησιμοποιείται στις πισίνες , στα ανθρακούχα ποτά,στις καλλιέργειες, σε φάρμακα για αναπνευστικά προβλήματα. Εϊναι ισχυρό τοξικό και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, πονοκεφάλους, αλλαγές στην διάθεση έως και σχιζοφρένεια. Το φθόριο  χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική ,στις οδοντόπαστες, στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα τύπου SSRI (Προζάκ, Παξίλ). Να σημειώσουμε ότι φάρμακα που περιείχαν φθόριο αποσύρθηκαν εξαιτίας σοβαρών παρενεργειών όπως καρκίνο στήθους. Οι περισσότερες απο αυτές τις ουσίες είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, ενώ όλες έχουν την ιδιότητα να διευκολύνουν την αποβολή του ιωδίου απο το σώμα μας!!!!!

Τι γίνεται σήμερα:

Βομβαρδιζόμαστε από τις εκρήξεις ραδιενέργειας είτε του Τσέρνομπιλ είτε της φουκοσίμα. Κι αν νομίζετε οτι αυτό είναι μακρυά, υπάρχουν μετρήσεις της Γαλλίας που αναφέρουν οτι τα ανιχνεύσιμα ραδιενεργά στοιχεία στην Ευρώπη είναι πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η πυρηνική τεχνολογία έχει εισχωρήσει και στην παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων διατροφής. Η ραδιενέργεια κερδίζει έδαφος  έναντι της απολύμανσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων  και ο Π.Ο.Υ εχει εγκρίνει  την ακτινοβόληση των τροφίμων με ραδιενέργεια γιανα καταστραφούν επικίνδυνα βακτηρίδια όπως η σαλμονέλα!!!!!!!!!!!!!!

Οι ειδικοί θεωρούν ότι καταναλώνοντας τροφές που περιέχουν ιώδιο, μπορούμε να προστατευτούμε απο τη ραδιενεργό ακτινοβολία.

Οι Ιάπωνες που καταναλώνουν πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες ιωδίου λόγω των φυκιών που τρώνε, παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου στον κόμσο,  και έχουν τον υψηλότερο δείκτη μέσου όρου ζωής απο τις ανεπτυγμένες χώρες. Ο μέσος Ιαπωνέζος παίρνει έως και 12 χιλιογραμμάρια ιώδιο την ημέρα. Αυτή η ποσότητα είναι 50 φορές  πάνω απο αυτήν που καταναλώνει ο μέσος Αμερικανός.   Οι Ιαπωνέζοι που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες και υιοθετούν την διατροφήτης νέας χώρας,  αρχίζουν να παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού και άλλες παθήσεις.

  Αντίθετα, η προοδευμένη και επιστημονικώς πλήρως καταρτισμένη ήπειρος της Αμερικής αλλά κυρίως το Αμερικάνικο κράτος,  έχει τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, βρίσκονται στην 48η θέση  (από 226 χώρες) ως προς το μέσο όρο ζωής και έχουν πολύ υψηλό ποσοστό παιδικής θνησιμότητας.

Που θα βρούμε το ιώδιο στις απαιτούμενες ποσότητες για τους ωμοφάγους:

Ως τώρα είχαμε την δυνατότητα να παίρνουμε φύκια που περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ιωδίου. Τα φύκια Νορι, Κελπ, Chlorella. Μετά το ατύχημα της Φουκοσίμα, αυτή η πηγή ιωδίου μάλλον θα μας εκλείψει λόγω της ραδιενέργειας που τα έχει μολύνει. Το θαλασινό αλάτι,  τα μανιτάρια, οι αγκινάρες, τα σκόρδα, τα φύκια, τα σταφύλια (όχι όλα τα είδη), το πεπόνι, ο ανανάς, τ΄ αγγουράκια, οι τομάτες, τ’ αντίδια, τα ραπανάκια, το σέλινο, τα πράσσα, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα καρότα, τα φρέσκα μπαρπουνοφάσουλα, τα φρέσκα μπιζέλια, το λάχανο, τα σπαράγγια, το καλαμπόκι, η βρώμη.

Επειδή όμως οι ποσότητες είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις ποσότητες που χρειαζόμαστε, μπορούμε να πάρουμε το   ιώδιο σε πόσιμη μορφή.  Προσοχή δεν είναι το ιώδιο του εμπορίου, γιατί χρειάζεται μια ειδική σύνθεση για να γίνει πόσιμο. Κυκλοφορεί σε μπουκαλάκια που φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος (για σιγουριά στο ψυγείο).

Πηγές:

Τρίτο Μάτι: Έρευνα Ιώδιο , οι σοβαρές συνέπειες της έλλειψής του και η σπουδαιότητά του στην εποχή μας (των πυρηνικών ατυχημάτων)http://fysei.blogspot.com/2007/01/v.html

Iodine, why you need it. Why you can’t  live withoutit. David Brownstein, MD.

Ιώδιο, ένας σημαντικός παράγων υγείας, Donald W. Miller.

Crirrad: Εντοπίστηκε ιώδιο 131 από την Φουκοσίμα στις τροφές μας  www. inews.gr/…/iodio-131-tromos-kai-omos-trome-radienergeia.htm

Γράμμα από τη Φουκοσίμα, Μαρία Πνευματικού

Επεξεργασία τροφίμων, Σούζι Εμετ (www.bbc.co.uk/greek/…/page3.shtml)

Τι δεν γνωρίζετε για τις επιπτώσεις  της ραδιενέργειας στην υγεία (www.home-biology.gr/…/ epiptoseis-radienergeias)

10 μύθοι και αλήθειες για την απειλή της ραδιενέργειας  (www.real.gr/?page=artho@id=58486..5)

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s