Όταν φτειάξουμε γάλα αμυγδάλου, μας μένει στο τουλπάνι μια πάστα δηλαδή η ψιλοκομμένη ψίχα απο τα αμύγδαλα που κάναμε γάλα. Πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αυτο;  Με πολλούς τρόπους: Μπορούμε να φτειάξουμε βούτυρο, τυρί, τούρτα, να το προσθέσουμε σε σάλτσες, πατέ  κ.λπ.

Ενας άλλος τρόπος να το αξιοποιήσουμε είναι να το κάνουμε  βάση για ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά πρωινό. Θα το ονομάσω :

«Μούσλι από πάστα Αμυγδάλου».

Όταν κάνουμε το γάλα το περνάμε απο το τουλπάνι, και το σουρώνομε φροντίζοντας να μείνει η πάστα ζουμερή. Τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα την πάστα του αμυγδάλου  και την απλώνουμε  σε όλη την επιφάνεια.

Ρίχνουμε απο πάνω ότι μας αρέσει ή ότι υπάρχει στο ντουλάπι μας.Ιδέες για να επιλέξουμε ότι μας ταιριάζει:

Ψιλοτριμμένη καρύδα,  μέλι, τριμμένα καρύδια, ταχίνι, κράνμπερυς ή κάποιο άλλο ‘»berrys», σταφίδες,ή ότι άλλο  μας  ικανοποιεί σαν γεύση.

Προσθέτουμε 2-3 διαφορετικά φρούτα – όποια έχουμε στο σπίτι μας – : αχλάδια, μήλα, βερύκοκα, σταφύλια, κεράσια, φράουλες, βανίλιες,ροδάκινα κ.λπ. (Εξαιρούνται  το πεπόνι και  το καρπούζι), κάνοντας ένα όμορφο και πολύχρωμο ντεκόρ.

Αυτό ήταν! Πανεύκολο, γρήγορο, πρακτικό, ωφέλιμο, υγιεινό, χορταστικό!!! Θα μας κρατήσει ως το μεσημέρι γεμάτους ενέργεια και ζωντάνια χορτάτους και παράλληλα έχουμε  φροντίσει τα κύτταρά μας να τραφούν υγιεινά.

Advertisements

About nansaki

Σε ένα πολύ ήσυχο περιβάλλον ανάμεσα στην θάλασσα, τον απέραντο κάμπο και τα Λευκά όρη, υποδέχομαι τους μαθητές της χορτοφαγικής ωμοφαγίας με στόχο την επίτευξη της υγείας, της μακροζωίας, της ζωτικότητας και του παραδειγματισμού. Στον χώρο αυτό λειτουργεί η ανακύκλωση των υλικών, η κομποστοποίηση, ενώ τα προϊόντα των συνταγών ανάλογα την εποχή συλλέγονται απο τον δικό μας κήπο. Τα προϊόντα που έχουμε προς πώληση γίνονται από δικά μας φυτά ή τα συλλέγουμε από τα βουνά. Δεν χρησιμοποιούμε καλλιεργήσιμα βότανα γι αυτό και οι ποσότητες είναι πολύ μικρές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s