Ένας συμπυκνωμένος πίνακας με τα συστατικά των φρούτων και ιδιαίτερα των ντόπιων φρούτων για να έχουμε υπόψιν μας τις ωφέλειές τους.
Τα φρούτα και τα λαχανικά φροντίζουμε να είναι κομμένα ώριμα.
Όσο πιο ώριμα κοπούν, τόσο πιο πολλά συστατικά τους έχουν αναπτυχθεί, στον μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Μερικά συστατικά δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν στα φρούτα και τα λαχανικά, επειδή κόπηκαν πριν την ωρίμανση και ωρίμασαν κατά την μεταφορά και κατά την φύλαξη τους στα καταστήματα ή ακόμη και στο ψυγείο μας. Έτσι, έχουμε συνήθως τρόφιμα (κυρίως λαχανικά και φρούτα ) μειωμένης απόδοσης επειδή κόπηκαν άγγουρα. Οι περισσότερες μετρήσεις γίνονται σε ώφιμα φρούτα και λαχανικά.
Φροντίζουμε να είναι ντόπια σε μια ακτίνα 500 χιλιομέτρων καλλιεργημένα, όσο το δυνατόν οργανικά και στην πιο απλή τους μορφή.
Δείτε: ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Δείτε: Τροφές και ωφέλειες
ωραια!